08 November 2008

AUX ARMES DE BRUXELLES - Brussel.les



Prop de la Grande Place de Brussel.les hi ha un mini barri anomenat l'Ilot Sacré on s'hi concentren, juntament amb la Place Sainte Catherine, la majoria de restaurants de marisc i musclos de la capital belga.

Sens dubte, l'objectiu principal de la majoria de restaurants d'aquestes dues zones de la ciutat son els turistes, els quals massa sovint es deixen entabanar per l'assalt directe dels porters de restaurant i els seus reclams sobre el marisc exposat...

Tot i aixi, de tots els restaurants situats a banda i banda del peatonal Rue des Bouchers, nomes n'hi ha un que destaqui per la qualitat de la seva cuina : l'emblematic Aux Armes de Bruxelles (on, curiosament, ningu no intenta convencer-te perque hi entris).

El 1921, la familia Veulemans, originaria de la regio belga de Limbourg (Flandes), compra el que era una petita taberna de barri i decideix fer-hi un restaurant. Amb el temps amplia el local gracies a la compra del cafe del costat i en renoven la façana. Amb els 4 fills de Calixte i Anne-Marie Veulemans treballant al restaurant, el local es converteix en una gran referencia gastronomica de la ciutat, molt estimat per artistes, cantants i musics del Théatre de la Monnaie (l'opera de Brussel.les) i els musics de jazz que hi van a sopar acabada la funcio, i per les families que hi van els caps de setmana.

Actualment, el restaurant segueix sent una referencia de noble factura i un gran lloc ple de petits detalls i de bons plats.

A nivell d'entrades, destaquen la mitja endivia envoltada de pernil dolç i gratinada al forn (una delicia ben calorica i ben belga!) o els daus de formatge empanat (fondues de formatge).

En relacio als plats, cal esmentar les ostres, els musclos, la gran varietat de plats tipics belgues que utilitzen productes nobles com per exemple el "watezooï de turbot", la diversitat de plats a base de llagosta, l'excel.lent carta de peixos (llenguados, bacalla, raies, salmo i els mateixos turbots) amb delicies com l"assiette aux trois poissons" (atencio al pure que l'acopanya!) o el "filet de bacalla rostit Brabançonne a la cervesa blanca de Haacht", les escalopes de vedella i la "carbonade de bou a la Gueuze", una cervesa tipicament brussel.lenca bastant amarga i consumida sovint a temperatura ambient.

Guardeu gana pel final ja que Aux Armes de Bruxelles es conegut per la preparacio d'excel.lents crêpes à la Mandarine Napoléon utilitant un fogo situat al bell mig d'una de les sales!. La flama que surt de la paella en el moment mateix de flambejar el crep es un espectacle que justifica per si sola l'assistencia al restaurant.

No ho dubteu, si mengeu peix opteu per un Pouilly Fumé (zona de Nièvre, Bourgogne), un vi blanc, equilibrat, un pel sec i lleugerament, molt lleugerament afruitat i curt en boca, prou agradable per acompanyar-te durant l'apat sense molestar. Eviteu els Sancerre (Cher, Centre), generalment massa joves i amb notes acides.

El servei d'Aux Armes de Bruxelles es majoritariament masculi. Correcte i amable pero no entusiasta.

Les galetes Gavottes (originaries de Normandia) servides amb el cafe son una delicia i una raresa a les botigues de Brussel.les, fins i tot al Rob (supermercat gourmet), aixi doncs que degusteu-les be!

http://www.armebrux.be/

Nota : 7/10

No comments: